D'Rase @ Syuhaiza Bakeryshop dikenali di facebook

Pada mulanyer hanya sebagai hobi dan suka-suka. Memang tiada niat langsung untuk berniaga. Lagipun memang tak reti macamana nak mulakan.

Bermula dengan menjamu sahabat handai di pejabat dan saudara mara. Dan ada juga dibuat sebagai cenderahati dan hadiah setiapkali menziarahi mereka ataupun untuk meraikan majlis-majlis tertentu....Alhamdulillah...dari situ adanyer pertanyaan dari mereka itu dan ini tentang produk kami.

Bermula dengan Cookies tahun 2004, disusuli dengan cupcake dan cake pada 2007. Di tambah lagi dengan homemade chocolate tahun 2010. Dan yang terbaru Fancy Cookies....

Friday, October 22, 2010
alhamdulillah, penghujung 2008 syu dapat satu kedai mini di jalan bukit naga klang. ini ada sedikit gambar untuk dikongsi bersama. kedai tak lah besar. kecik ajer n syu rasa cukuplah untuk permulaan. ini pun dah beryukur. hubby n adik2 bertungkus lumus membasuh dan mengecat kedai tu. terima kasih benyak2.

bulan dec 2008 baru start buka kedai. untuk permulaan syu hanyer letak roti n simple cupcake. dan ada sedikit jamuan untuk jiran2 kedai sebelah dan bacaan doa pembukaan kedai. semoga di permulaan perniagaan ini berjalan dengan lancar walaupun sedar terlalu banyak saingan di luar sana.

dan pada Aug. 2010 syu telah meletakkan jawatan di salah sebuah syarikat vendor proton di meru. syu tekad untuk memberi full time kepada kedai memandangkan syu tak sempat nak membuat strategi dan planning perniagaan.

dan kini bermulalah episod yang baru. terima kasih syu ucapkan kepada sahabat handai dan keluarga yang memberi dorongan dan sokongan.

No comments: